Rugen

Rugen er en af de planter der kræver en ekstra indsats af menneskets fordøjelse, den er ikke let omsættelig som hveden men hvad den kræver af kraft i fordøjelsen kommer mange fold tilbage i form af den indre styrkelse det større fordøjelsesarbejde giver, det minder mig om det store arbejde en motionist laver for at holde kroppen sund, der kan det ses og føles hvad man får ud af at knokle på motionsredskaberne, mens det som indtagelse af føde for de fleste ikke mere registerer om det giver vækst og næring til kroppen men er udelukkende et spørgsmål om smag og lugt og nydelse.

Rugen er især god til børn der vokser og til mennesker med fysisk arbejde. Rugen styrker lemmerne og rugen formidler også formende kræfter der styrker hjerte og lunger, samtidig har rugen et stort kaliumindhold der understøtter leverens arbejde.

For personer med en svag fordøjelse vil det være en god ide at bruge langtidsristet rug som ved denne proces er bleven lettere omsættelig.

Så nu forstår jeg bedre hvorfor "Oralmat " skulle hjælpe på astma og forkølelser, nedbrudte immunsystemer og hormonrelaterede problemer idet forskerne også har udredet hormonstoffer fra rugen noget nær sammenlignelig med soja.

Læs:

Ove Heinze: Sådan bager man honning salt brød - men hvorfor

Ude Renzenbrink: Kornet - urbilledet på menneskets ernæring II - Rug, Hvede,Hirse og Grünkern

Ron Andersen: Total immunitet - Rug: Naturens egen modulator for immunsystemet